Wie ben ik?

Mijn naam is Rob Faltin. Ik ben in 1969 in Zwitserland geboren en werk sinds 2001 in de geestelijke gezondheidszorg. Van 2006 tot 2019 ben ik werkzaam geweest bij de academische zorglijn angst en dwang van de GGZ inGeest in Amsterdam. Daar heb ik verschillende groepstherapieën opgezet: voor mensen met een paniekstoornis, sociale fobie, hoogtevrees en claustrofobie. Ook geef ik individuele behandelingen, waar ik de partner van de cliënt ook vaak bij betrek. Eind 2012 ben ik daarnaast mijn eigen praktijk gestart onder de naam Doe-Psy.

Naast het geven van therapie verzorg ik lessen angststoornissen aan psychiaters en gezondheidszorgpsychologen in opleiding en masterclasses angststoornissen aan verschillende doelgroepen. Ook heb ik workshops en lezingen gegeven bij congressen voor wetenschappers en hulpverleners (VGCt, EABCT en EMDR).

In 2011 is mijn boek Plankenkoorts verschenen: een praktisch zelfhulpboek om je angst voor optredens te overwinnen. In 2017 verscheen Laat ze maar denken, een zelfhulpboek voor het leren temmen van sociale angst.

Naast mijn werk treed ik geregeld op als musicus.

Foto: DigiDaan